• WIJ WERKEN CONFORM DE RICHTLIJNEN VAN HET RIVM! - CORONAPROOF -
  • Van en naar Schiphol v.a. €35,-

Taxi Leiden Centraal Station
Taxi Leiden Centraal

Wilt u direct een taxi van of naar Leiden Centraal bestellen? Taxi Centrale Leiden zorgt dat u veilig, goedkoop en comfortabel op uw bestemming aankomt. Ons taxibedrijf maakt daarbij enkel gebruik van de meest nette en comfortabele auto’s, met enkel ervaren en representatieve chauffeurs. Lees verder over onze taxiservice voor Leiden Centraal.

Veilig, goedkoop en comfortabel reizen

Moet u op Leiden Centraal zijn? Of komt u juist met de trein aan? Taxi Centrale Leiden/alphen zorgt dat u uw reis kunt volbrengen, tegen de beste tarief. U kunt ons op ieder moment van de dag inschakelen, maar u kunt natuurlijk ook van te voren reserveren, zoals wanneer u goedkoop naar Schiphol of een ander vliegveld wilt.

Airportservice Leiden Centraal

Reist u vanaf Leiden Centraal naar een vliegveld in de buurt? Met onze airportservice kunt u op ieder gewenst moment een goedkope taxi inschakelen, mits u van te voren reserveert. Begin uw vakantie of zakenreis op luxueuze en comfortabele wijze en laat u vervoeren door één van onze ervaren taxichauffeurs.

Taxi Leiden Centraal reserveren

Taxi Centrale Leiden/Alphen brengt u op ieder gewenst moment van of naar Leiden Centraal. Natuurlijk wilt u ook een comfortabele reis en schakel ons taxibedrijf in. Stuur een mail naar info@taxicentrale-hollandrijnland.nl, bel ons via 071 207 0071 of vul het reserveringsformulier in.


Info Station Leiden

Station Leiden Centraal

 

is het grootste spoorwegstation in de Nederlandse stad Leiden, provincie Zuid-Holland. Leiden heeft daarnaast twee andere spoorwegstations: aan de zuidoostelijke kant van de stad ligt station Leiden Lammenschans en aan de zuidwestelijke kant, op de grens van de gemeenten Leiden en Voorschoten, ligt station De Vink.


Het station

Station Leiden Centraal is geopend in 1842 aan de Oude Lijn, de eerste spoorlijn van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij. Leiden Centraal is het grootste station van de stad Leiden. Het station en stationsgebouw werd in de loop der jaren meerdere malen verbouwd en uitgebreid. In 2007 werd Leiden Centraal een proefstation voor de nieuwe “wereldstations” en werd het station verbouwd. De gemeente Leiden liet de bouw korte tijd stil leggen wegens het ontbreken van vergunningen. Uiteindelijk was de verbouwing in 2009 gereed.

 


Hoe ver is het lopen naar het centrum?

Het centrum van Leiden ligt op een klein kwartier lopen vanaf het station. Vanaf het Stationsplein steekt u de Schipholweg over de Stationsweg in,  de Rijnsburgerbrug over, en rechtdoor naar de Steenstraat. Eind van deze weg gaat u linksaf de Blauwpoortsbrug over en via de Haarlemmerstraat loopt u het centrum in.